tiistai 13. lokakuuta 2015

Pontso 12.10

Eilen maanantaina kävin vuokraamassa mun kaverin Veeran vuonista Pontsoa. (linkki veeran blogiin)


Menin tallille koulun jälkeen, ehkä neljän aikoihin. Heti tallissa aloin puhdistamaan karsinoita ja sen jälkeen hain Pontson talliin ja laitoin sen ja itseni valmiiksi.Sitten ratsastukseen. Aluksi tein muutamia tuntumaharjoituksia, mutta Pontso ei oikein ymmärtänyt juttua. Sen jälkeen työskentelin käynnissä aika pitkään ja hain ponia hyväksi. Tein  muutamat pysähdykset ja peruutukset sekä kokeilin myös muutamat väistöt, jotka sujuivat ihan ok.

Kun olin saanut ponin käynnissä kulkemaan jotenkin päin, rupesin ravailemaan. Tein kahdeksikkoa ja koska Pontso on aika virtaisa hevonen, niin hain hyvää ja rauhallista ravia. Aluksi se puksutti pää pystyssä, mutta vähän aikaa työstettyä se rentoutui edes jonkin verran.Laukassa aluksi vain menin kahdeksikkoa ja yritin asetella sitä laukassa, ihan niinkuin muissakin askellajeissa. Laukassa se oli vielä tönkömpi kuin ravissa. Yritin tehdä onnistuneita nostoja niin, että poni ei nostaisi päätä ylös siirtymisessä.  Myöhemmin tein vaan laukassa ympyröitä.

Jossakin välissä laitoin kameran kuvaamaan ravi- ja laukkatyöskentelyä. Kamera kuvasi vaan sitä kohtaa, missä oli aika paljon hiekkaa ja oli pehmeää ja Pontson piti siis kiihdyttää ravia siellä kohti joten ei näyttänyt kovin siistiltä.


Ratsastuksen jälkeen ja kun olin laittanut Pontson ulos, lakaisin käytävän, siivosin kentältä kakat ja laitoin vielä hevosille heiniä. Musta oli kiva olla ihan itsenäisesti tallissa ja ratsastaa ihan yksin, pystyin keskittymään paljon paremmin. Tulen vuokraamaan Pontsoa vielä enemmänkin, joten siitä vamaan kuulette vielä ;) Alla vielä kuvaamani 'videopostaus', kertokaa mitä tykkäsitte ja teenkö tollasia lisää?


6 kommenttia: