perjantai 10. kesäkuuta 2016

Tällä viikolla..

... olen mennyt kaikkina ratsastuskertoina koulua, sillä Pontsolla on ollut muita rankempia liikutuksia. Torstai oli oikeastaan ainoa päivä, jolloin menin "ihan kunnolla" :D

Maanantain ratsastuksesta en muista juurikaan mitään, tein joitain perus asioita ja harjoiteltiin vähän väistöjä. Kouluratsastuksesta on tullut jotenkin meille aika hankalaa. Tarvittais kipeästi joku vähän opastamaan, että mitenpäin siellä selässä pitää olla, että meno näyttäisi jotenkuten nätimmältä.


Ajattelin maanantaina ajankuluksi kysyä, voisinko juoksuttaa Taikaa jälleen.


Ponilla kyllä virtaa riitti, pukkeja lenteli laukassa kivasti. Se on niin hauskan näköistä, kun tommonen pikku pallero juoksee niin kovaa :D Mun pikkusisko oli maanantaina mun mukana tallilla ja otti nuo ylemmät kuvat. Se ihastui Taikaan niin, että se halusi lopuksi taluttaa sitä hetken kentällä.


Keskiviikkona satoi vettä, joten ei ollut mikään paras keli ratsastaa.
Niina, eli mun pikkusisko sanoi maanantaina, että haluaisi ratsastaa Taikalla. Keskiviikkona sitten se onnistui ja Niina ratsasti ennen mua. Niina pystyy vielä just ja just ratsastamaan tommosella pikkusella, ennenkuin käy vähän pitkäksi, mutta sai nyt ainakin kokeilla Taikaa.


Mun ratsastuksesta ei oo kuvia keskiviikolta, mutta menin aika nopeasti vaan koulua, hirveän kauaa ei siellä sateessa jaksanut pyöriä.

Eilen, eli torstaina olin suunnitellut itselleni joitakin tehtäviä, mitä menisin sitten. Kokeilin myös pitkästä aikaa mennä kolmipalakuolaimella, jotta saisin vähän tiedettyä, että mitä eroa tuntuu mennä sillä ja hackamorella.
Alkuverryttelyksi tein esimerkiksi käynnissä ja ravissa niin, että jokaiselle sivulle loivat kiemuraurat. Ravissa siinä löytyi kyllä haastetta keskittyä niihin asetuksiin ja että sai tehtyä sopivan kokoiset kaaret.


Sitten, jotta sain tehtyä paljon ympyröitä ja verryteltyä, tein loivaa kiemurauraa, johon sisältyi voltteja. Tätä on hieman vaikea selittää, mutta siis kiemurauran alussa kulmaan voltti, sitten kaarella urallepäin voltti ja sitten kiemurauran lopuksi vielä kulmaan voltti. Tein tätä pääosin käynnisssä,


Olin laittanut myös ennen ratsastusta puomeja kentälle tietynlailla. Viime kesänä tein muistaakseni saman tyylistä tehtävää Martan kanssa esteillä.  Eli suunnilleen tällainen tehtävä:
Mutta tietenkin tein ympyröistä mahdollisimman isot. Tein tätä kuitenkin vain ravissa, koska laukassa tuskin kääntymiset olisivat olleet kovin sujuvia. 


Otin myös sitten pari kertaa väistöjä ja hirveästi muuta en sitten käynnissä ja ravissa tehnyt.
Laukassa tein kahdeksikkoa keskellä koittaen vaihtaa laukan puomilla, joka onnistui pari kertaa. Sitten myös yritin tehdä kahdeksikkoa niin, että keskellä en vaihdakkaan laukkaa, vaan teen toisen ympyrän vastalaukassa, toinen sitten myötä. Saatiin ehkä tehtyä yksi ympyrä kokonaan vastalaukassa, muuten Pontso vaihtoi sen itse oikeaan jossain vaiheessa.Laukassa en tehnyt mitään muita erikoisia tehtäviä, sillä ei olla siinä kovin taitavia. Tai ainakaan mä :D Kaikki kuvat otti mun pikkusisko.

Ensi viikolla Ellun kanit tulevat mulle hoitoon, joten sillä viikolla en käy ratsastamassa.

1 kommentti:

  1. Kiva postaus! :) Muistappa ne kunnon kengät ettei jalaka luikaha vahingossa jalustimesta...

    VastaaPoista