lauantai 4. kesäkuuta 2016

Viikon ratsastelut ja 4.6. videopostaus

Ihan tähän postauksen alkuun kerron vähän tämän viikon ratsastuksista. Pontson puoliylläpito alkoi mulla tämän viikon keskiviikkona.

Keskiviikkona siis menin Pontsolla ilman satulaa koulua, sekä puomi-ristikko-puomi tehtävää toisella pitkällä sivulla. Veera ratsasti meidän kanssa yhtäaikaa Harrilla, Veeran toisella hevosella. Ei tehty mitään ihmeellisempää siis. Olen mennyt muuten nyt joka kerta hackamoreilla, koska Pontso toimii niillä kaikista parhaiten esteillä kuin koulussakin.Perjantaina menimme rennosti ja ihan keskenämme, ilman satulaa taas. Tein enimmäkseen harjoituksia löysällä ohjalla, kuten siirtymisiä ja kääntymisiä.Tänään eli Lauantaina heti päättäjäisten jälkeen kun tulin kotiin, söin, vaihdoin vaatteet ja Elina tuli meille, niin lähdimme pian tallille. Tallille päästyämme veimme kamppeet varustehuoneeseen ja haimme Taika-ponin tarhasta ja juoksutimme sen.Taika on kyllä niin suloinen ♥

Juoksutuksen jälkeen vietiin Taika takaisin tarhaan ja sitten Veera tulikin jo talliin. Sitten mentiinkin hakemaan tarhasta Pontso ja Harri ja laitettiin hepat kuntoon.
Sitten suunnattiin kentälle alkuverkkaamaan.


Tein normaalistikkin alussa käyntiympyröitä ja yritin vaivalloisesti asetella Pontsoa molempiin suuntiin, mutta tänään ei kyllä oikein napannut kouluhommat meillä :D Sitten tein ns. tiimalasin muotoista kuviota ja vaihtelin asetuksia sekä tein ympyrän aina toiseen päätyyn ja pysähdyksen toiseen.En kunnolla muista, mitä ravissa tein, mutta aikalailla samoja juttuja kuin käynnissäkin. Laukassa menin ensin vain ympyrää, sitten myöhemmin koko kenttää ympäri säädellen nopeutta, esim toisella pitkällä sivulla hitaampaa ja lyhyempää laukkaa, toisella pidempää ja nopeampaa.


Pontso tuntui jo alussa tosi rauhalliseslta, ehkä jopa laiskalta laukassa, mutta kyllä se siitä sitten vähän virkosi. Ensimmäisinä esteinä tulimme Veeran kanssa vuorotellen kahden esteen linjaa molempiin suuntiin, johon tuli 2 laukkaa. Välillä hyppypaikat olivat vähän hukassa meillä, mutta muuten meni ihan hyvin.

Tässä esimerkiksi olen itse hypännyt eri aikaan kuin poni :D

Tässä kuvassa omasta mielestäni istunta on jo ihan okei, mutta voisin ehkä vielä olla enemmän taempana, enkä tuossa kaulalla.

Sen jälkeen tulimme erilaisia lyhyitä ja pitkiä ratoja niistä esteistä, mitä kentällä oli. Videolla näkyy niitä varmaan paremmin. Jos hauaa katsoa videolta vain ratsastus osuuden, voi kelata kohtaan 4:42. Lopussa tulimme vielä 'isompaa' estettä yksittäisenä korkeimmillaan 80cm, Veera Harrin kanssa jopa 90cm!

Tässäkin kuvassa voisin olla vähän taempana, niinuin kaikissa muissakin.


80cm, ja huomaa, että heti isommalla esteellä jalat valahtaa taakse...

Kuvista näytti, että olisi ollu tosi lämmin kesäinen sää mutta todellisuudessa n. 10 astetta vain lämmintä :D
Tässä nyt lopuksi tosi pitkä videopostaus, yritän seuraavalla kerralla panostaa enemmän videopostaukseen ja tiivistää sitä hiiieman lyhyemmäksi :D


4 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Pontso meni tosi nätisti ja rauhallisesti, hyvä te ;) Tossa 80cm kuvassa hyppy tuli pohjaan (muistan hehe:D) Niin Pontso hyppäsi niin paljon ylös jotenka luulisin sen takia sun jalkojen menevän taakse ;)

    VastaaPoista
  2. Teillä meni tosi hyvi💗:)

    VastaaPoista