torstai 1. joulukuuta 2016

Luukku.1 - Kesä VS Talvi?

Aiemmin olin 101% sitä mieltä, että kesä on mun lempi vuodenaika, mutta nykyään en oo enää niin varma. Oon ruvennu tykkäämään ihan sikana talvesta. Tykkään vaan niin paljon lumesta, kaikista jouluvaloista ja joulusta ylipäänsä. Ajattelin nyt tässä postauksessa vähän vertailla kesää ja talvea.

Talvi:
Lumi 
Niinkuin jo sanoin, tykkään lumesta. On mukava katsoa ulos kun maa ja puut ovat valkeita. Ja esimerkiksi ratsastuskuvista tulee talvella tosi kivoja silloin, kun ei ole jo liian hämärää. Lisäksi vaikka en olekaan enää pikkulapsi, joka talvena lasken mäkeä. :D

Joulu
Joulu on mun lempi juhla kaikista, ja se on talvella. Se ei kai kaipaa mitään muuta lisättävää :D

Joulu- ja pihavalot
Talvisin monet pihat näyttää niin näteiltä, kun on pimeänä iltana jotain lyhtyjä ja puissa jouluvaloja. Tietenkin myös sisätiloissa olevat valot on ihania ja meidän kotoa niitä ainakin löytyy :D Tähän samaan menee myös tietty kynttilät, joita meillä ainakin poltetaan paljon talvella ja jouluna etenkin.
Kylmyys
Itsessään se, että on pakkasta ei niinkään muuten haittaisi, mutta kun pitää laittaa ulos mennessä monta kerrosta vaatetta päälle. Mutta toisaalta ilman kylmyyttä ei olisi luntakaan. Viime- tai sitä edellisenä vuonna muistan erityisesti erään ratsastuskerran kun oli jotain -21 astetta ja olin aivan jäässä. Vaikka kuinka yritin laittaa villasukkia ja fleecepaitoja päällekkäin. Ja kovilla pakkasilla ratsastushanskoissa paleltuu joko pikkurilli tai kaikki sormet, riippuu millaiset hanskat on käytössä.

Pimeys
Se, että tulee niin aikaisin pimeä on ärsyttävää. Päivisin on ihanan valoisaa kun on niin valkeaa, mutta sitten kun jo kolmen tai neljän aikoihin alkaa hämärtää, ei ole kivaa. Esimerkiksi talvisin pitää aina kiirehtiä ratsastamaan, jos aikoo saada valoisia kuvia. On pimeydessä hyviäkin puolia, mutta se pimeä saisi tulla vähän myöhemmin.

- Liukkaus
Kun sitä jäätä on jokapaikassa... Meinaa aina liukastella tai kaatua. Muutama vuosi takaperin kun pikkuinen Luspe poni, jolla ei ollut kenkiä, oli vielä meidän tallilla elämä oli aika hankalaa sen kanssa. Silloin ratsastettiin aika paljon naapuritallin maneesissa, ja sinne kun piti sitten kävellä jäisiä teitä pitkin kengättömän ponin kanssa, joka meinasi kokoajan liukastua niin siinä sai sitten olla varovainen.


Kesä:
+ Lämpö
Kesällä on tietty lämmin (jos on) ja voi mennä uimaan/uittamaan hevosia. Mun mielestä ehkä parasta kesässä on, kun on aurinkoista ja lämmintä.

+V aloisuus
Kesällä puolestaan on aika myöhään valoisaa, joten silloin ei tarvitse yleensä murehtia ehtiikö esimerkiksi ottamaan kuvia.

+ Pitkä loma
No kesällä on tietty pitkä kesäloma. Ehtii tehdä kaikkea ja käydä reissussa. Ainahan nyt loma on kivaa.

- Ötökät
Mä itse ainakin vihaan ja pelkään ampiaisia, hyttysiä ja sunmuita ötököitä. On ne tietty tärkeitä luontokappaleita, mutta niiden ei tarvisi tulla ja pistää :D

- Vesisateet
Viimekesänä satoi tosi paljon. Varmaan enemmän satoi kun oli lämmintä. Tietenkin pitää sataa jonkun verran kesässä, mutta kun tulee vettä monta päivää putkeen, niin se ei oo enää niin kivaa.


En millään keksinyt enempää kohtia näihin :D Tämän postauksen perusteella siis kesässä olisi vähemmän huonoja puolia...
Nyt kun miettii, niin todennäköisesti kesä ja talvi molemmat on mun lemppari vuoden aikoja. Keväästä ja syksystä en niinkään välitä. Kertokaa mikä on teidän lempi vuodenaikanne :)

4 kommenttia:

  1. Kiva postaus! :) Mun lempivuodenaika on ehkä kevättalvi, kun on valoisaa ja kuitenkin vielä lunta. Muuten, saat tulla tänä talvena mun kanssa laskemaan mäkeä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Ja joo, määpä tuun laskee mäkeä :D

      Poista