perjantai 2. joulukuuta 2016

Luukku.2 - Millä perusteilla alan lukemaan blogia?

Millä perusteilla alan jonkin blogin lukijaksi? Entä miten teet itsellesi luettavan blogin?

Kiinnitän blogissa huomiota.....

1. Ulkoasu tietty yleensä ensimmäisenä ratkaisee. Jos blogista huomaa, että banneriin, taustaan ja tekstien kokoon ja fontteihin on panostettu, niin yleensä jatkan blogin tutkimista. Jos blogissa taas ei ole banneria, vaan vaikka pelkkä otsikko, tausta ei sovi tekstien väreihin yms, niin yleensä siitä saa aika huonon kuvan, ja että blogiin ei oikein jakseta panostaa.

- Miten? Hienon ulkoasun blogiin saa aika helposti. Netissä on ilmaisia kuvanmuokkaus ohjelmia, joilla saa jonkinlaisia bannereita aikaan. Esimerkiksi mitä itse tiedän, niin PicMonkey, sekä BeFunky -ohjelmat. Tietokoneelle saa myös ladattua ilmaiseksi ainakin Gimp -ohjelman, sekä varmaan jotain muitakin. Maksullisiakin parempia ohjelmia toki löytyy. Jos sinulla ei kuitenkaan ole aikaa/taitoa tai et halua tehdä banneria itse, niin monet muut bloggaajat(esim minä hehe) tekevät ns "tilauksesta" ilmaiseksi bannereita muille. Taustoja löytää bloggerin omasta valikoimasta tai netistä. Sitten vaan päälle kivan näköiset tekstit ja ulkoasua voi vielä siitäkin ehostaa koodeja käyttämällä.

Tässä minun mielestä yksinkertainen, mutta hieno ja selkeä ulkoasu. Tekstien fontit on kivat ja banneri ja tausta ja kaikki sopivat yhteen.

2. Kuvat on aika iso osa blogin sisällöstä. Mun mielestä kuvien kuuluu olla iso kokoisia ja edes ihan semi hyvän laatuisia. Jos kuvat on kaikista pienimmällä koolla postauksissa ja vielä heilahtaneita, niin siitäkin tulee aika huono vaikutelma.

- Miten? Jos sulla ei ole varaa tai jostain muusta syystä et omista järjestelmäkameraa tai kameraa, jossa on ihan hyvä laatu, niin valitse edes blogiin sellaist kuvat, jotka eivät ole niitä kaikista heilahtaneimpia. Ja laita myös kuvat isoon kokoon blogipostauksiin.

Isot kuvat sopivat mun mielestä paremmin postauksien olemukseen.

3. Tekstin laatu. Teksti on olennaisin osa blogia. Blogiinhan kirjoitetaan. Tekstiin kuuluu mielestäni panostaa, ja lukea sen pariin kertaan läpi ennen sen julkaisua. Kaikillahan nyt joskus tulee kirjoitusvirheitä, mutta niitä voi tulla vähemmän tarkistamalla se teksti läpi.

4. Siisti nimi blogille ei ole mikään kaikista isoin tekijä siinä, alanko lukemaan blogia, mutta s on plussaa jos nimi on jotenkin omaperäinen eikä esim vain "My life" tai "My horselife", niinkuin mulla aikanaan :D Ei toki tarkoita sitä, että jos jompikumpi noista on blogisi nimi, niin sun blogi olisi automaattisesti huono. Yrittäkää siis keksiä ensinäkin nimi, jota et ainakaan tiedosta, että jollain muulla olisi jo, ja sellainen joka liittyy jotenkin aiheeseen.

5. Jos blogi on jonkun mun tutun, niin sekin tietty vaikuttaa siihen, seuraanko blogia vai en. Yleensä seuraan kavereiden blogeja, jos tiedän että niillä on sellainen. En tosin oo mikään aktiivinen lukija tai kommentoija :D

6. Sivut ja muut widgetit eivät myöskään yleensä määritä, seuraanko blogia vai en. Tosin, jos blogista puuttuu kokonaan Lukijat -widget, niin on sitä silloin aika hankala seurata.
Esittelysivuihinkin olisi kuitenkin hyvä panostaa, että se tuo fiilistä, että postauksiinkin panostetaan vähintään yhtä paljon.

Tässä sivussa widgeteinä lyhyt esittelyteksti ylimpänä, lukijat, blogiarkisto ja suosituimmat tekstit.

Käytin tässä "malliblogina" Ellun blogia Epäonnistumisien kautta voittoon.

2 kommenttia: