lauantai 9. tammikuuta 2016

Pitkästä aikaa

Terve vaan pitkästä aikaa tämänkin blogin puolelle.
Viimeaikoina en ole ollut täällä aktiivinen sitten ollenkaan, mutta kaniblogiin postauksia sateli lähes joka päivä ainakin joulukalenterin ajan. (linkki kaniblogiin)
Enkä ole kyllä edes joulukuun aikana kovin monesti käynyt ratsastamassakaan. Tapaninpäivänä 26.12 kävin Pipsalla maastossa seuranamme Ellu ja Valtti. Pohja oli silloin tosi huono ja jäinen, joten pääösin käveltiin ja ravattiin koko matka. Kuvasimme matkan Ellun pokkarilla, joten tässä linkki Ellun tekemään koosteeseen reissustamme.

Mutta nyt tammikuussa Pontso on minulla puoliylläpidossa koko kuukauden, eli käyn sillä 3 kertaa viikossa ratsastamassa. Joka kerralle en varmasti saa kuvaajaa, mutta tänään Ellu tuli mun mukaan ja kuvasi meitä.


Aluksi mentiin pellolla. siellä en tehnyt mitään muuta kun kävelin ja ravailin ympyrällä ja laukkasin suoralla. Kuvista tuli mun mielestä tosi kivoja ja valoisia!

Pakkasta oli sen -15, mutta hyvähän se on olla varustautunut :DVähän aikaa mentyämme lähdin käymään toisessa päässä peltoa ja ajattelin hypätä ravissa pienen ojan yli. Noh, se ei mennyt niin kuin suunnittelin, vaan Pontso otti ja lähtikin laukkaan ja laukkasi koko pellon verran vetäen päätä alas. Kyydissä onneksi pysyttiin ja siinä vaan lähinnä nauratti.


Otin laukkaa kuitenkin uudestaan muutaman kerran, ja Pontso yritti edelleen vähän saada mua alas. Yhdellä kerralla kun laukkasin tuota samaista sivua kuin ylläolevassa kuvassa, laukkasimme vahingossa liian läheltä puita ja yksi oksa osui mua naamaan, ja huulesta tuli vähän verta. Onneksi ei mitään vakavampaa :D Sitten tehtiin vielä jotain juttuja pellolla kunnes siirryttiin kentälle.


 Kentällä sitten menin vaan aluksi käyntiä, ravia ja laukkaa kunnes en sitten enää keksinyt mitä tekisin. Pyysin sitten Ellua keksimään mulle tehtäviä kun aikaa oli vielä jäljellä. Tehtävät olivat yksinkertaisia, mutta niissäkin oli meille haasetta, sillä varsinkin jos samassa tehtävässä on laukkaa ja ravia tai käyntiä, niin se ravi tai käynti yleensä on vaan pelkkää kaahotusta. Ensimmäinen tehtävä oli tulla ravissa kentän keskelle ja keskeltä uralle kulmaan, mutta ihan ilman mitään väistöä tms. Sitten päädyssä laukan nosto ja laukka pääty-ympyrä ja takaisin raviin. Niinkuin jo kerroin, niin tällaisessakin tehtävässä oli meille ihan tarpeeksi haastetta. Polle ei meinannut pysyä laukan jälkeen ravissa.


 ♥


Seuraava tehtävä oli sitten ravissa pujottelua pitkällä sivulla ja noin keskelle kenttää laukkaympyrä. Tällä tehtävällä Pontso alkoi kuitenkin taas yhtäkkiä vetämään päätänsä alas, mutta kyydissä pysyin edelleen.


Sitten lopuksi annoin pitkän ohjan hyvästä ravipätkästä. Lähes kaikki ratsastamani hevoset siirtyvät automaattissti käyntiin pitkän ohjan annettaessa, mutta Pontso ei ymmärtänyt sitä, vaikka yhdellä ratsastuskerralla se osasi sen. Eli Pontso vaan jatkoi ravia ja istuin kyydissä ohja löysänä ja odotin että se hidastaisi aikanaan, niinkuin olen tehnyt aikaisemminkin. Sitten yhdessä nurkassa Pontso kääntyi johonkin suuntaan ja mun tasapaino petti ja vähän niinkuin liusuin selästä jotenkin omituisesti :D Mutta se ei sattunut ollenkaan mutta kävelin loppukäynnit sitten maasta käsin.


Jospa saisin ensi viikollakin jollekkin kerralle kuvaajan niin tulisi taas postausta. Mutta alla vielä kooste ratsastuksesta:

6 kommenttia:

 1. Kiva postaus! :) Tänään kyllä sattu ja tapahtu.. :D

  VastaaPoista
 2. Etkö käy enää tunneilla?
  Kivalta näytti kuitenki teijän meno :)

  VastaaPoista
 3. Ihania talvisia kuvia ja kiva tää postaus muutenki! <3 Meette kyllä taitavasti, vaikka Pontso sääti jotai omiaan :D :)

  kamillaino.blogspot.fi

  VastaaPoista