lauantai 8. elokuuta 2015

Hyppyjä Luspella

Tästä kuvasta huomaa sen, mitä kävi monta kaertaa, eli kun mun ohja pääsi liian pitkäksi, niin sit mun piti pitää käsiä tosi lähellä mua itseä, ennenkuin lyhensin taas ohjia.
Jos ette muista, niin Luspe on siis Riinan oma poni, jolla käyn joskus harvoin ratsastamassa. Viimeisimmät luspen ratsastuspostaukset pääsee lukemaan tästä ja tästä.
Kävin tosiaan eilen, perjantaina pitkästä aikaa ratsastamassa Luspella. Rakennettiin kentälle enimmäkseen erikoisesteitä, joilla ei ollut korkeutta kuin korkeintaan lankkueste n.55cm. Alla piirrustus, miten esteet kentällä oli.


Muurin edessä oli muutamia tötteröitä ns. pelokkeina. Kavaletin(keskellä kenttää) päälle oli laitettu loimi ja sen alla oli myös tötteröitä. Ristikon päällä oli pyyhe, ja alla jotain törppöjä :DD Tuo piirrustuksessa vaaleanpunainen este oli lankkueste, jossa ei ollut mitään muita "pelokkeita".


Sitten itse ratsastukseen. Alkukäyntien jälkeen menin kentän toisessa päädyssä ympyrällä ja asettelin luspea, sekä tein pysähdyksiä ja peruutuksia muutamat. Luspe oli toiseen kierrokseen parempi ja toiseen ei niin hyvä. Kun oli tullut tarpeeksi hyviä pätkiä, tein samaa ravissa. Tein myös välillä niin, että kun poni pyöristyi, istuin harjoitusraviin. Oli jostain syystä helpompi istua sen raviin ja laukkaan kuin ennen.

Käynti- ja ravityöskentelyn jälkeen tulin laukassa maapuomia ympyrällä. Vaikka esteenämme oli pelkkä maapuomi, Luspe lähti aina puomin jälkeen kiihdyttämään laukkaa ja sitä piti rauhoitella. Kun sitten rupesin puolipidättelemään paremmin ja sain laukan haltuun, niin homma sujui jo paremmin.Kun oltiin tultu puomia molemmista suunnista jonkin verran, tulimme kentän keskellä olevaa kavalettia, ja kavaletin päällä vaihdettiin laukka. Luspe vaihtoi hyvin laukat, minä olin itse välillä vähän hukassa.


Sen jälkeen tulin pari kertaa molemmista suunnista sarjaa, johon luspe tuli kahdella laukalla. Se meni muuten ihan hyvin, muutaman kerran ristikolle ei tultu ihan suoraan, ja Luspe hyppäsi sen vähän sivusta. Ja koska aluksi lankkueste oli niin pieni, että mun oli vaikea hahmottaa kuinka isosti siinä pitää myödätä, ja jonkun kerran olikin ihan ylimyötäys :DSitten lankkuestettä ja ristikkoa nostettiin ja tulin vielä niitä. Sitten tulin sarjan, ja siihen perään muurin.Sitten tulin vielä jonkinlaista rataa ehkä kerran, ja sitten otin loppuravit. Ravailin löysemmällä ohjalla, ja hain luspea enimmäkseen eteen alas. Sitten otin suht. pitkät loppukäynnit.

Mulla alkaa olla jo pituutta liikaa tuolle ponille, mutta on sillä kiva käydä aina välillä ratsastamassa. Viime kerralla luspe pukitti mut selästä alas, mutta tällä kertaa se oli ihan kiltisti :D Palaillaan keskiviikon jälkeen, jos joku kuvaa mua tunnilla:)))6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia<3 Ratsastat superisti!

  VastaaPoista
 2. Tulkipa tollasia kivan värisiä kuvia vaikka ilma ei ollut mikään paras! :D Hyvin meette ja sun pitää viimeset hetet käyttää hyväksi! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muokkasin niitä vähän mut.. :D Juu kiitos ja nii pitää!;)

   Poista
 3. Kivaa postaus ninni ja hyviä kuvsuja!!:-) jaa hyviin meeette lupsakan kans!;-)

  VastaaPoista