keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Viimeinen puoli yp päivä

Se oli sitten siinä se kauan odotettu puoliylläpito. Mun odotukset oli todella kaukana todellisuudesta. Kuvittelin sillon talvella kaiken niin, että mulla ois Rontti puoliylläpidossa, ja voisin tehdä sen kanssa melkein mitä vaan. Mennä päitsillä, kivoja maastoja vaikka ilman satulaa, jopa kaulanarullakin. Toisin kuin näillä kahdella tammalla, mitkä oli mulla. Martan kanssa oli todella ärsyttävä tehdä kaikkea. Se vaan ei oo yhtään hevonen mun makuun. Sillä voi mennä ehkä kerran kuukaudessa tunnilla, mutta jos menee useammin, se alkaa käydä hermoille. Ja sitten taas Maisa. Ei puhettakaan, että menisin sillä ilman satulaa(isot askeleet, mahdoton istua ainakin minulle).. Saati sitten jotain päitsillä ratsasteluja, puh pah.

No tämä meni nyt näin, hauskaa mulla oli silti ja harmittaa kun nämä viikot meni niin nopeaa. Jospa saisin jonkun heppasen puoliylläpitoon ensikesänä, vähän kehittyneempänä ehkä. Mulla olisi enemmän ideoita, mitä tehdä itsenäisesti yms. '

En kyllä sitten tiedä minkä hepan ottaisin ensivuonna. Enkä muutenkaan tiedä, ketä minä vaikka vuokraan joskus tai käyn kisoja. Alan olla aika pitkä Rontille, että en tiedä pystynkö sillä enää mennä kovin aktiivisesti. Saatan mä sillä parit kisat hyvällä tuurilla joskus käydä, mutta saa nähdä.


Sitten pitkän höpötyksen jälkeen, mennään tämänpäiväiseen.


Tänään siis hyppäsin Maisalla. Krisse(mun ratsastuksenopettaja) oli mennyt Maikilla koulua just ennen mua, eli se oli jo vähän valmiiksi verrytelty.
Aloitin käynnissä tekemällä ympyröitä, pysähdyksiä yms. Maikki oli ihan kiva, paitsi välillä sitä piti pyytää liikkumaan eteenpäin. Ravissa sama juttu, paljon ympyröitä ja tein myös kolmikaarista kiemurauraa.


Sitten tulin muutaman kerran valkoisen kavaletin laukassa ympyrällä laskien kolme viimeistä askelta.
Sen jälkeen tulin linjaa, jossa oli pysty ja okseri, ja joiden väliin tuli 6laukkaa. Meillä jäi aluksi muutaman kerran laukka liian pitkäksi ja tuli huonoja hyppyjä, mutta kunhan aloin lyhentää laukkaa niin koko homma parani. Kerran okserille tuli kauhea hyppy ja lennähdin ilmaan kokonaan :D


Sitten tulin toisella pitkällä sivulla olevaa linjaa, jossa oli pysty, okseri ja puomi. Niiden väleihin tuli kai yksi ja kaksi laukkaa, en muista tarkkaan. Tämä meni joka kerta ihan suht. hyvin.Muuta ei juurikaan tehty, alkuverryttely oli sen verran pitkä. Paitsi tulin lopuksi vielä kahdeksikolla kerran kavalettia. En tiedä miksi mun istunta ei ikinä kehity, vaikka kuinka yritän sitä parantaa. Selästä se ei tunnu siltä, mutta kuvissa makaan kaulalla. Osittain ehkä johtuu siitä, että jotkut kuvat on otettu vähän aikaisin, ja maikki on vasta lähtenyt hyppyyn, esim 2. kuvassa. Jos kuva olis otettu ihan sekunti myöhemmin, mun istunta olis erilainen. Tai sitten ehkä musta ei vaan tuu esteratsastajaa tekemälläkään:D Harmi sinänsä koska tykkään ehkä enemmän esteistä.

Nyt sitten en tiedä milloin oon menossa seuraavan kerran ratsastamaan. Päivittelen blogia sitten joskus. Hyvää loppukesää kaikille ja kertokaa mulle postaus- ja videoideoita!<3

2 kommenttia: