torstai 9. heinäkuuta 2015

Esteitä 8.7Maanantaina mentiin koulua, tiistaina käytiin maastossa ratsunani Maisa, ja keskiviikkona meillä oli estepäivä Martan kanssa. Mentiin tavalliseen tapaan aika aamusta tallille, mutta odoteltiin aika kauan, koska odoteltiin Helenaa kuvaamaan meitä. Ratsastamaan mentiin ehkä vasta yhden maissa.


Alkuverryttelyksi tehtiin päätyihin ympyrät ulos ja sisäänpäin taivuttaen ja asettaen. Lisäksi tehtiin pitkille sivuille väistöjä. Väistöt ja sisään päin asettelut ainakin menivät ihan suht. hyvin ja uloskin päin meni ihan hyvin pätkittäin, kun muistin kertoa Martalle, että tehdään ympyrää silti, eikä tarkoitus ole vaan kääntää pää aitaan.

Mun ilmeet on aina kauheita :D Ja kivasti kaatuu kuski sisälle...

Sitten tehtiin näitä samoja kevyessä ravissa, mutta väistöihin istuin harjoitusraviin. Väistöt ravissa onnistui yllättävän hyvin, ei kuitenkaan ihan täydellisesti :DJostain kulmasta nuo jalustimet näyttää älyttömän lyhyiltä, ja jostain ihan sopivilta. Minusta kuitenkin ne oli sopivat ja pääsin sopivasti esteillä ylös satulasta.
Sitten alettiin tulla kahdeksikkoa laukassa, kavaletilla laukanvaihto. Martta vaihtoi ainakin muutaman kerran oikein laukan.


Sen jälkeen tultiin toisella pitkällä sivulla olevaa linjaa, johon martalla tuli ehkä 7laukkaa. Martan laukka oli aika huonoa, joten esteen eteen tuli aina tarpeeton pikkuaskel, ja itse tulin sitten huonosti mukaan hyppyyn ja jalat lennähti taakse. Aluksi sillä linjalla esteet olivat ehkä 40-50cm, jotka myöhemmin oli isompia.

Sen jälkeen tultiin toisella pitkällä sivulla olevaa linjaa, en nyt muista monta laukkaa siihen tuli, mutta tällä linjalla Martta alkoi juoksemaan toisesta esteestä ohi, mutta kyllä päästiin siitä yli ja kun laitoin Martan laukkaamaan reippaammin, ei enää tullut tarpeettomia pikkuaskelia ennen estettä. Esteet olivat varmaan 60-70cm.
Sitten tultiin yksittäisenä sinistä lankkuestettä. Siihen Martta tuli joka kerralla ihan suht hyvin, eikä juossut kertaakaan ohi, mutta ekalla kerralla ei löytynyt jarruja esteen jälkeen ja Martta juoksi kentältä ulos:D No sitä ei tapahtunu toiste, kun portti laitettiin kiinni.

Martta näyttää söpöltä tässä kuvassa!:DJossain vaiheessa tultiin vielä sitä linjaa, mitä tultiin esnsimmäisenä, mutta esteitä oli nostettu. Martta juoksi mustavalkoisesta okserista pari kertaa ohi.

Martan takajalat:DDSitten alettiinkin tulla rataa, joka alkoi lankkuesteeltä ja loppuikin siihen. Tässä piirros radasta, kun en välttämättä osaa selittää sitä niin että sen ymmärtää.
Esteet ei mitenkään oo ihan samallailla miten ne oli oikeasti, mutta jotenkin noin!:D 

Radat meni ihan hyvin, heppa ei juossut esteistä ohi ja siihen oli hyvä lopettaa. Jossain välissä olin jo luovuttamassa ja olin lähtemässä maastoon lopputunniksi, mutta jatkoin silti, ja loppu radat menikin sitte ihan okei. Loppukäynnit käveltiin maastossa.

makaan kivasti kaulalla...
Tällä kertaa tein poikkeuksellisesti näin että laitoin erilliset videot aina joka tehtävästä, oliko parempi näin vai parempi niin, että teen yhden koosteen, jossa on kaikki tehtävät?
Maanantaina on näillä näkymin ihan hyvä ilma(se tosin ehtii muuttua vielä), joten katsotaan sen perusteella vähän, että mitä tehdään, että kenet saan ratsukseni silloin. Mulla ei ollut muuta tällä kertaa, katsotaan mitä tehhään ensviikolla! Ainiin ja kiitos kuvista Helenalle:))!
8 kommenttia:

 1. Kiva postaus, ja kivan oloinen postaus muutenkin! Ois vielä kiva jos laittaisit kuvat ja videot isompana, sillä mielelläni hyvälaatuista materiaalia katselisin vielä isommassa koossa. Sait uuden lukijan. :--)
  Tuntiratsastajan heppaelämää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kivasta kommentista! Juu pitääpä muistaa jatkossa laittaa isommiksi kuvat :-) Käyn kurkkaamassa sinunkin blogin!

   Poista
 2. Hyvä postauus ja hyviin menitte!:-) iihan kiva tolleen erikseenki mutta ite tykkään enempi et on yks kooste!:-D

  VastaaPoista
 3. Hyvä postaus ja meet tosi hyvi martalla! Ja nuo videot on parempi tollee eriksee nii jaksaa kattoo paremmi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja juu nii mäki aattelin et jaksaa kattoo paremmi:-)

   Poista