tiistai 21. heinäkuuta 2015

Pikkuponilla koulua 21.7

Kuvat c. Ellu!

Toiveeni touteutui ainakin osittain, pääsin siis menemään Rontilla kunnolla koulua tänään. Ponin ratsastusloman kyllä huomasi heti. Se oli edelleen itsepäinen ja pisti paljon vastaan ennen kuin se pehmeni.


Aloitin käynnissä tekemään ympyröitä ja hain ponia pyöreäksi. Rontti venkslasi pitkään kuolaimella eikä jaksanut keskittyä yhtään. Kun jonkin aikaa jankattiin niin kyllä tuli kivoja pätkiä ja kokoajan parani.


Ravissa tulin mm. sellaista tehtävää, että päätyyihin ympyrät harjoitusravissa, sitten c-päädyn ympyrältä puomeille ja L-päädyn ympyrältä lävistäjä pidentäen ravia. Tässä vielä taidokas piirrokseni tehtävästä, jotta sen voi jotenkin ymmärtää :D

Tein siis päätyihin aina 1-2 ympyrää, riippuen siitä milloin sain ravin rauhalliseksi ja hyväksi pidennysten jälkeen. Puomit sitten vähän meni miten meni :DD Rontti ei jaksanut yhtään keskittyä tai miettiä, mihin väliin jalkansa tunkisi, joten ponski päätti päästä helpommalla ja hypätä puomien yli kerralla:D Näin pääsi muutaman kerran tapahtumaan, vaikka kuinka pidätin ja yritin pitää ponin ravissa. Kyllä me suurimmaksi osaksi kai ylitettiin puomit ihan oikeaoppisesti!

Niiin hienosti jalat nousee :D

Sitten L-päädyn ympyrän jälkeen ei ollut apuna mitään puomeja, vaan yritettiin ihan itse pidentää ravia. Ei olla Rontin kanssa ravia kovinkaan pidennelty, ehkä kerran tunnilla, joten siihen nähden meni nekin ihan hyvin. Pari pätkää tuli ainakin niin että poni jonkun verran pidensi askeltaan. Välillä olkapääni pyörähtivät huomaamattani eteenpäin, joka näyttää tosi tyhmältä !

Ja tältä näytti kun yritin pysäyttää ponin riehumista:DSitten laukkatyöskentelyyn. Laukassa tein vähän niinkuin kahdeksikkoa vaihtaen laukan puomilla, plus päätyihin raviympyrät. Rontti vaihtoi tosi hyvin joka kerta laukan. Tosin laukka oli välillä hieman liian kaahottavaa, mutta ei haitannut menoa. Sitten tein muutaman kerran vastalaukkaharjoituksia molemmilla pitkillä sivuilla ikään kuin täyskaarrolla. Vastalaukatkin meni tosi hyvin.


Tältä näytti, kun poni halusi helposti ylittää puomit..

Tosi kiva, että pääsin menemään ponilla, mutta harmittaa, että mulla on jo pituutta niin paljon. Voisinpa vaan jäädä ikuisesti poniratsastajaksi, mutta tällä pituudella en ole jäämässä :D Tallille on muuten saapunut uusi, isompi poni Pipsa, josta on tulossa tuntipolle. Se ei kuitenkaan ihan vielä osaa kaikkia ratsujuttuja, mutta eiköhän tuo opi nopeaa. Saa nähdä tuleeko tämä Pipsa jossain vaiheessa tutuksi täällä blogissa ratsastustuntien parissa.
Huomenna olisi sitten viimeinen puoli yp päivä. Mikään kesä mun elämäni aikana ei oo mennyt näin nopeaa. Kohta pitääkin jo palata koulun penkille. Noh, jospa sitten kun päästään arkeen taas, niin pääsisin tunneille taas, niin blogikin pysyisi jotenkin aktiivisena koulujen alettua.
Onhan tätä kesää kuitenkin vielä muutama viikko jäljellä, ehtii tehdä vaikka mitä ;)

Tänään oli kuitenkin kiva päivä tallilla, ja taas mulla oli niin hyvä tuuri, että mun ratsastuksen aikana ei satanut, toisin kuin Ellun :D Jokatapauksessa, musta on tosi kiva, että Rontti ehti tulla kuntoon edes viimeiselle puoli yp viikolle. ♥

Lopuksi vielä kooste tallipäivästä, ja jos haluaa katsoa vain ratsastuksen, voi kelata kohtaan 3.30---->


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tosi kiva kuulla tämmöstä kommenttia <33

   Poista
 2. SÄÄ MENIT MYÖS SAKELLA XDDD Kiva postaus ja hienot te

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OMG 2 SEKUNTTIA XDDDD kiitoss sinä ja sakkelikin

   Poista