maanantai 6. heinäkuuta 2015

Team Tummansininen


Tänään oli vihdoin minunkin puoliylläpidon eka ratsastus. Maisa on ollut koko viikonlopun kisoissa, joten menin Martalla.Mentiin tallille aika aamusta, niinkuin yleensä tehdään. Kun mentiin talliin, Rontin jalkaa oltiin hoitamassa ja kävi ilmi että se saattaa parantua aika pian, ja se on hyvä juttu. En oo nimittäin reilusti yli kuukauteen mennnyt Rontilla, eli alkaa olla jo ikävä sen selkään.
Kun Rontti ei ollut enää käytävällä, hain Martan, laitoin sen kuntoon ja sitten lähdettiinkin kentälle päin.
Mentiin Ellun kanssa erikseen, että kummatkin sai kuvia ja videoita.


Alkukäyntien jälkeen alettiin Martan kanssa tekemään ympyrällä taivuttelua ja asettelua käynnissä. Se meni ihan okei, mutta Martta olisi saanut liikkua aktiivisemmin eteenpäin, sillä mitä videoista näin, niin martan käynti oli aika hidasta. Kyllä se kuitenkin välillä liikkuin paremmin eteenpäin.


Sitten tehtiin suunnilleen tämän näköistä tehtävää ravissa:

Älkää sitten välittäkö mun piirrustustaidoista:DD
Mutta siis kaksi neljästä puomista oli pikku kavaletteja ja kaksi oli vain puomeja. Kavaletit olivat ihan pienimmillään, eli Martan tehtävä olisi ollut vain nostella jalkoja, mutta varsinkin toinen pikkukavaletti tuotti tammalle vaikeuksia ja sen yli mentiin miten milloinkin. Kokonaisuudessaan tämä tehtävä meni ihan okei.


Jos tää kuva ois täysin tarkka, ja ei näyttäs että istun takakaarella, tää ois mun lempari!:D
Sitten tultiinkin laukassa vaan niitä kavaletteja niin, että kun oltin ekan kerran hypätty kavaletti, tehtin voltti ja sama kavaletti uudelleen. Martta ehkä vähän liiotteli hypyissä niin pienille esteille, mutta eipä tuo haitannut. Martta on ehkä vähän kömpelömpi tammanen kääntyilemään, joten kaikki käännökset ei onnistunut kovin hyvin. Saatiin kuitenkin jokunen hyvä ympyrä kavaleteille.

On tammaselle vähän kertynyt mahaa:D

Käytiin kävelemässä loppukäynnist maastossa, ja ratsastuksen jälkeen juotettiin Martta ja pestiin sienellä hikisiä kohtia. Mun mielestä meillä meni ihan hyvin siihen nähden, että oon mennyt Martalla viimeksi talvella. Tuntuu että sanon tän kaikkien hevosten kohdalla, mutta jos tammasella ratsastais useammin, niin kyllä sitä jotenkuten oppis ratsastamaan. Martasta ei tosin ainakaan tähän mennessä ole tullut mulle mikään lemppari,  mutta ei se haittaa, on sillä joskus kiva köpötellä.

Huomenna tai keskiviikkona ajateltiin hyppiä esteitä, ja toisena päivänä sitten käydään maastossa, eli seuraavaksi varmaan palaillaan esteiden merkeissä, ja luultavasti Maisan kanssa. Nyt voisin alkaa tekemään esittelysivuja tammasille, että niistä pääsee lukemaan lisää jos haluaa. Mulla ei ollut muuta tällä kertaa, alla vielä kooste ratsastuksesta:


Ja ainiin, mistäkö otsikko tulee? Se tulee siitä, kun mulla ja Martalla sattui olemaan samaan sävyyn huppari ja satulahuopa, enkä keksinyt muutakaan:DD

4 kommenttia:

 1. Sori oreojädetyttönen, mutta kyllä välitän piirustus taidoistasi.
  Muttaaah hyvä postaus ja hyviä kuvia! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. älä välitä.
   Muttaah kiitti kukaha ne kuvat otti en tiiä :D

   Poista